ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΥΛΙΚΟ (κείμενο-φωτογραφίες) ΣΤΟ EMAIL geKolliasVarnavas@gmail.com

ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑΆλλη μια όμορφη βραδιά στην Παραλία του Βαρνάβα ζήσαμε την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012.
Ο Σύλλογος Γυναικών Βαρνάβα, με την ενεργή στήριξη τόσο της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα, όσο και του Δήμου Μαραθώνα, παρουσίασαν την Ρεμπέτικη Κομπανία του Μανώλη Μεξαντωνάκη, στα πλαίσια των εκδηλώσεων με τίτλο «..της θάλασσας τα κύματα», που διοργανώνει κάθε χρόνο.
Στον ωραία διαμορφωμένο χώρο, το ρεμπέτικο σχήμα, παρουσίασε μεγάλη γκάμα ρεμπέτικων, σμυρναϊκών και λαϊκών τραγουδιών, ενταγμένα σε μια αναδρομή της ιστορίας του ρεμπέτικου τραγουδιού, με άψογο τρόπο.
Δυστυχώς η συμμετοχή των πολιτών δεν ήταν η αναμενόμενη. Αλλά αυτό δεν πτόησε ούτε τους διοργανωτές, αλλά ούτε και του καλλιτέχνες, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Μάλιστα η «χημεία» που δημιουργήθηκε μεταξύ των μουσικών και του κόσμου, ήταν τέτοια που στο τέλος, αν και είχαν περάσει πάνω από 4 ώρες, κανένας δεν έφευγε και οι μουσικοί δεν σταματούσαν να παίζουν!
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα Γιώργος Λέπουρης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα Παναγιώτης Τσιμίνης, η Πρόεδρος της Λαογραφικής Εταιρίας Βαρνάβα Μηλέα Παππά, ο Διευθυντής του Λαογραφικού Μουσείου Βαρνάβα Πέτρος Κατσίκης, ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού, Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρνάβα Νίκος Παπαθανασίου και ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Βαρνάβα Γιώργος Κόλλιας.
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών Βαρνάβα μίλησε η Βαρελά Φανή. Η κ. Βαρελά, αφού αναφέρθηκε στην ιστορία της εκδήλωσης «…της θάλασσας τα κύματα», που, όπως είπε, διοργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά, αν και περιορισμένη χρονικά, λόγω  «του τυφώνα της λιτότητας», ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν, αλλά και όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Είναι γνωστή η ευαισθησία του Συλλόγου Γυναικών Βαρνάβα για ζήτημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού, στην πράξη κι όχι στα λόγια και δεν ήταν παράξενο που και σ΄ αυτήν την εκδήλωση, έγινε αναφορά στο περιβαλλοντικό έγκλημα που απειλεί την  περιοχή.
Ο Γιώργος Κόλλιας, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Βαρνάβα κατά του ΧΥΤΑ Γραμματικού κλήθηκε να ενημερώσει τους πολίτες για τις εξελίξεις πάνω στο ζήτημα. Στην παρέμβασή του ο Γιώργος Κόλλιας, αφού αναφέρθηκε συνοπτικά στις τελευταίες εξελίξεις, τόνισε πως τίποτα δεν έχει τελειώσει κι ότι ο δρόμος προς την δικαίωση είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά είναι ανοιχτός. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα πραγματοποίησης γεώτρησης στο χώρο για την ενίσχυση των επιχειρημάτων, που αποδεικνύουν περίτρανα την ακαταλληλότητα του χώρου και ζήτησε να υπογραφεί αίτημα προς τον Δήμο Μαραθώνα για ΑΜΕΣΗ πραγματοποίηση της γεώτρησης.
Η ανταπόκριση των παρευρισκομένων ήταν συγκινητική, αφού άμεσα συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 υπογραφές(* το κείμενο του αιτήματος στο τέλος του άρθρου).
Ο Δημοτικός Σύμβουλος Μαραθώνα Γιώργος Λέπουρης, στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Δήμου Μαραθώνα να προάγει τον πολιτισμό, παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαρνάβα Παναγιώτης Τσιμίνης, αφού συνεχάρη τον Σύλλογο Γυναικών, για την εκδήλωση, αλλά και την γενικότερη προσφορά του, αναφέρθηκε σε δύο σοβαρά τοπικά προβλήματα, το ζήτημα της ύδρευσης της Παραλία Βαρνάβα και την κατασκευή του δρόμου σύνδεσης της Παραλίας Βαρνάβα με την Παραλία Αγ. Αποστόλων Καλάμου, που κατασκευάζεται αυτήν την περίοδο.
Ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρνάβα Νίκος Παπαθανασίου μίλησε για την ανάγκη σύνδεσης της νέας γενιά του τόπου μας με την παράδοση, μέρος της οποίας είναι και το ρεμπέτικο τραγούδι και ζήτησε την μεγαλύτερη συμμετοχή των κατοίκων στις προσπάθειες των πολιτιστικών Φορέων.

Η ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙ  - ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ  ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΕΞΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΙ – ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΛΙΑΚΑΣ
ΤΡΑΓΟΥΔΙ – ΚΙΘΑΡΑ ΑΝΤΙΓΟΝΗ
ΤΡΑΓΟΥΔΙ – ΑΡΜΟΝΙΟ ΤΖΙΜΗΣ

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΩΤΡΗΣΗ
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ
ΔΗΜΟ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
ΚΑΙ ΤΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα, που υπογράφουμε αυτό το έγγραφο:
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ότι ο Δήμος Μαραθώνα πρέπει να συμμετέχει ενεργά και να στηρίζει τον μακρόχρονο αγώνα των κατοίκων του Γραμματικού – κατά κύριο λόγο – αλλά και των γύρω περιοχών, ενάντια στον ΧΥΤΑ Γραμματικού, αφού ενδεχόμενη λειτουργία του θα σημάνει περιβαλλοντική, κοινωνική, οικονομική καταστροφή και τεράστιο κίνδυνο για την υγειά μας και την υγεία των παιδιών μας.
ΘΕΩΡΟΥΜΕ αναγκαία την πραγματοποίηση γεώτρησης στον χώρο, προκειμένου να αποδειχθεί περίτρανα η ακαταλληλότητα του χώρου και να ενισχύσει το οπλοστάσιο των επιχειρημάτων μας, ενάντια σ΄ αυτό το οικολογικό έγκλημα.
ΚΑΛΟΥΜΕ τον Δήμο Μαραθώνα και κάθε Δημοτικό Σύμβουλο ξεχωριστά να κάνουν ότι είναι δυνατόν για να γίνει ΑΜΕΣΑ η γεώτρηση, με δαπάνες του Δήμου μας.
Βαρνάβας Ιούλιος 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα λέμε όλα..θετικά και αρνητικά!