ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΥΛΙΚΟ (κείμενο-φωτογραφίες) ΣΤΟ EMAIL geKolliasVarnavas@gmail.com

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ

Με πρωτοβουλία του συντοπίτη μας - νέου κάτοικου κ. Μ. Αποστολόπουλου πραγματοποιήθηκε την 2 Νοεμβρίου 2008 μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση - δραστηριότητα.
Κάτοικοι από τον Βαρνάβα, αλλά και από άλλες περιοχές, συγκεντρώθηκαν στην Ρεματιά του Βαρνάβα και στα πλαίσια ενός συμβολικού "Πικ - Νικ" καθάρισαν την ευρύτερη περιοχή από τον όγκο των σκουπιδιών που ήσαν συγκεντρωμένα, ριχμένα από ασυνείδητους περαστικούς.
Οι συμμετοχές πολλές, αλλά σημαντικές ήσαν οι παρουσίες μικρών παιδιών, τα οποία, μέσα από τέτοιες δραστηριότητες, ευαισθητοποιούνται ιδιαίτερα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.
Στην συγκέντρωση εγκρίθηκε και ΨΗΦΙΣΜΑ προς την Κοινότητα του Βαρνάβα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
· Να συντηρηθεί και να φτιαχτεί το περίπτερο - να κλείσουν τα ανοίγματα με καλαίσθητο τρόπο (δικτυωτή πέργκολα πάνω σε κοντραπλακε θαλάσσης), για να μην ρίχνουν οι ασυνείδητοι σκουπίδια μέσα σ αυτό..
· Δύο ξυλοκάλαθα – για σακούλες σκουπιδιών στο χώρο.
· Να καθαριστεί τη ΚΥΤΗ της ρεματιάς καθ όλο το μήκος της, από λάστιχα, σακούλες και οικοδομικά σκουπίδια κλπ που δεν μπορούν να κάνουν οι εθελοντές
· Να τοποθετηθούν δυο ξύλινα τραπέζια με τους αντίστοιχους πάγκους στο σημείο αυτό του περιπτέρου για να μπορούν οι οικογένειες και αυτοί που κάνουν βόλτα περιπάτου να καθίσουν να θαυμάσουν το τοπίο και να φάνε.
· Διαμορφωθούν μικρά χωμάτινα μονοπατάκια περιπατητικής βόλτας, δεξιά και αριστερά της ρεματιάς με γεφυράκια και ξύλινα κάγκελα προστασίας. Το έργο να γίνει χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση μηχανημάτων.
· Και ΤΕΛΟΣ να διατηρηθεί αναλλοίωτο το τοπίο – η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής -χωρίς καμιά απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση. Ζώνη ειδικής προστασίας.

Συγχαρητήρια τόσο στην διοργανωτή, όσο - κυρίως - στους συμμετέχοντες.

2 σχόλια:

 1. Λησμονήσατε και δεν αναφέρεται την πηγή πληροφόρησης ή σύνδεσης, οπως δεοντολογικά συνηθίζεται.

  ΡΕΜΑΤΙΑ ΒΑΡΝΑΒΑ SOS
  Παρακαλώ πληκτρολογιστε
  http://rematiavarnavasos.blogspot.com/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμπαρασταθείτε μας, φίλοι...

  ΣΑΝ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ

  ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
  ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
  -------------------
  ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΖΙΚΑ με E-MAIL το παρακάτω μήνυμα και μπείτε στην λίστα φίλων της ρεματιάς.
  (Κοινοποιήστε μας το μήνυμα σας, στο E-mail : map@otenet.gr).
  ---------------------
  Πρός: proedros@varnavas.gr
  ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ
  Κο Νίκο Βούλγαρη.

  ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ ( Εστάλλει με E-mail, στον Πρόεδρο της Κοινότητας από 3.11.08)

  1. Να συντηρηθεί και να φτιαχτεί το περίπτερο - να κλείσουν τα ανοίγματα με
  καλαίσθητο τρόπο (δικτυωτή πέργκολα και τζάμια), για να μην ρίχνουν οι ασυνείδητοι σκουπίδια μέσα σ αυτό..
  2. Δύο ξυλοκάλαθα – για σακούλες σκουπιδιών στο χώρο.
  3. Να καθαριστεί τη κύτη της ρεματιάς καθ όλο το μήκος της, από λάστιχα, σακούλες και οικοδομικά σκουπίδια κλπ που δεν μπορούν να κάνουν οι εθελοντές
  4. Να τοποθετηθούν δυο ξύλινα τραπέζια με τους αντίστοιχους πάγκους στο σημείο αυτό του περιπτέρου για να μπορούν οι οικογένειες και αυτοί που κάνουν βόλτα περιπάτου να καθίσουν να θαυμάσουν το τοπίο και να φάνε.
  5. Διαμορφωθούν μικρά χωμάτινα μονοπατάκια περιπατητικής βόλτας, δεξιά και αριστερά της ρεματιάς με γεφυράκια και ξύλινα κάγκελα προστασίας. Το έργο να γίνει χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση μηχανημάτων.
  6. Και ΤΕΛΟΣ να διατηρηθεί αναλλοίωτο το τοπίο – η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής -χωρίς καμιά απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση. Ζώνη Ειδικής Προστασίας.

  Υλοποίηση των παραπάνω μέχρι την Πρωτομαγιά του 2009, όπου θαχουμε την επόμενη – εκδρομή για ΠΙΚ-ΝΙΚ ΟΛΟΙ εμείς οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ.

  Φίλοι Ρεματιάς Βαρνάβα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα λέμε όλα..θετικά και αρνητικά!