ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΥΛΙΚΟ (κείμενο-φωτογραφίες) ΣΤΟ EMAIL geKolliasVarnavas@gmail.com

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΒΑΡΝΑΒΑ


Ο Σύλλογος Γυναικών Βαρνάβα πραγματοποίησε τριήμερη εκδρομή σε Γιάννενα & Ζαγοροχώρια την 31/10 & 1, 2/11/2008.

Ήταν μια επιτυχημένη εκδρομή με μεγάλη συμμετοχή (όχι μόνο γυναικών!) και πολύ κέφι.

Οι εκδρομείς επισκεύθηκαν την πόλη των Ιωαννίνων, το Νησάκι της Λίμνης, το Καλπάκι με το Πολεμικό Μουσείο 1940- 1941, την Κόνιτσα, το Τρίκορφο, τους Κήπους, το Σπήλαιο του Πανοράματος, το Μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα.


Το βράδυ του Σαββάτου προγραμματίσθηκε ομαδική διασκέδαση στο ρεμπετάδικο "Επάλξεις" των Ιωαννίνων, όπου οι εκδρομείς διασκέδασαν με την πολύ καλή μουσική του ρεμπέτικου συγκροτήματος.

Το φθινωπορινό τοπίο ήταν θαυμάσιο και αποζημίωσε τους εκδρομείς από την κούραση του ταξιδιού.

Τέτοιες εκδηλώσεις είναι σημαντικές για τον τόπο μας γιατί αφ΄ ενός μεν δίνουν στους συμπολίτες μας μια ευκαιρία να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και αφ΄ ετέρου δε γνωρίζουν τους τόπους της Ελλάδας και την ιστορία τους.

Ελπίζουμε σε μια καλή συνέχεια.


3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύς ο κόσμος με πανό και έξυπνα συνθήματα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από την Περιφέρεια Α. Αττικής και στα γραφεία της ΕΣΔΚΝΑ την Τετάρτη 18.3.09.

    Ήταν ίσως η πιο πετυχημένη και καλά οργανωμένη συγκέντρωση των κατοίκων της Β/Α Αττικής που με μαζικότητα και μαχητικότητα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στα σχέδια για την χωροθέτηση ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ ή Εργοστάσια σε Γραμματικό και Κερατέα.
    Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε μερικούς από τους παράγοντες της επιτυχίας επώνυμους και ανώνυμους, την νεολαία και ιδιαίτερα τις γυναίκες της Β/Α Αττικής που με την ευαισθησία και μαχητικότητά έδωσαν τόνο στην συγκέντρωση. Μερικές κυρίες που διακρίναμε ( να μας συγχωρούν όσες δεν προσέξαμε ή δεν γνωρίζουμε τα ονόματά τους).

    • Την κα Γιάννα Τουρκαντώνη - πρόεδρο του Συλλόγου γυναικών Βαρνάβα – για την ενημέρωση των κατοίκων του Βαρνάβα (πόρτα-πόρτα) και την μαχητική της παρουσία στην συγκέντρωση.

    • Την κα Πόπη Κοροβέση από τον Μαραθώνα, για τη μαχητικότητα και τον ενθουσιασμό εκφώνησης των έξυπνων συνθημάτων με την ντουντούκα (μεγάφωνο).
    Τις λοιπές κυρίες την Κατερίνα Χρυσίνα, την Λένια Καρβουνιάρη, την Δώρα Σιδέρη και αλλες.
    Εντύπωση προκάλεσε η απουσία εκπροσώπων μελών του Δ.Σ του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βαρνάβα.

    Από τον Βαρνάβα είδαμε τους κ.κ: Κόλλια Γ, Βούλγαρη Ν, Χρήστο Μήλλιο, Μ. Αποστολόπουλο, Χριστόφορο Ρώσση, Αλέξανδρο Προκοπάκη, Κατσίκη Π, Κοκινόπουλο Ιπποκ. και αλλους πολλούς που δεν αναφέρουμε για λόγους χώρου.
    ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΥΤΑ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ.
    ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπαρασταθείτε μας, φίλοι...

    ΣΑΝ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ

    ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ
    ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    -------------------
    ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΑΖΙΚΑ με E-MAIL το παρακάτω μήνυμα και μπείτε στην λίστα φίλων της ρεματιάς.
    (Κοινοποιήστε μας το μήνυμα σας, στο E-mail : map@otenet.gr).
    ---------------------
    Πρός: proedros@varnavas.gr
    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ
    Κο Νίκο Βούλγαρη.

    ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ ΒΑΡΝΑΒΑ ( Εστάλλει με E-mail, στον Πρόεδρο της Κοινότητας από 3.11.08)

    1. Να συντηρηθεί και να φτιαχτεί το περίπτερο - να κλείσουν τα ανοίγματα με
    καλαίσθητο τρόπο (δικτυωτή πέργκολα και τζάμια), για να μην ρίχνουν οι ασυνείδητοι σκουπίδια μέσα σ αυτό..
    2. Δύο ξυλοκάλαθα – για σακούλες σκουπιδιών στο χώρο.
    3. Να καθαριστεί τη κύτη της ρεματιάς καθ όλο το μήκος της, από λάστιχα, σακούλες και οικοδομικά σκουπίδια κλπ που δεν μπορούν να κάνουν οι εθελοντές
    4. Να τοποθετηθούν δυο ξύλινα τραπέζια με τους αντίστοιχους πάγκους στο σημείο αυτό του περιπτέρου για να μπορούν οι οικογένειες και αυτοί που κάνουν βόλτα περιπάτου να καθίσουν να θαυμάσουν το τοπίο και να φάνε.
    5. Διαμορφωθούν μικρά χωμάτινα μονοπατάκια περιπατητικής βόλτας, δεξιά και αριστερά της ρεματιάς με γεφυράκια και ξύλινα κάγκελα προστασίας. Το έργο να γίνει χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση μηχανημάτων.
    6. Και ΤΕΛΟΣ να διατηρηθεί αναλλοίωτο το τοπίο – η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής -χωρίς καμιά απολύτως ανθρώπινη παρέμβαση. Ζώνη Ειδικής Προστασίας.

    Υλοποίηση των παραπάνω μέχρι την Πρωτομαγιά του 2009, όπου θαχουμε την επόμενη – εκδρομή για ΠΙΚ-ΝΙΚ ΟΛΟΙ εμείς οι ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΡΕΜΑΤΙΑΣ.

    Φίλοι Ρεματιάς Βαρνάβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα λέμε όλα..θετικά και αρνητικά!